XF650 Freewind forum
Październik 19, 2017, 03:52:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z ładowaniem  (Przeczytany 1616 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Spleyt
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 6


Zobacz profil Email
« : Czerwiec 07, 2017, 22:17:16 »

Witam, otóż jak w tytule występuje u mnie problem z ładowaniem akumulatora.Mam założony woltomierz przy kierownicy i na bieżąco obserwuję jakie napięcie jest na aku.Już jakiś czas temu w drodze ładowanie mi spadło do 11v po jakimś czasie znowu wróciło do 13.8 (dodam że mam dodatkowe halogeny soczewkowe ledowe) Dzis znowu sytuacja się powtórzyła i jak narazie stoi na 12,4v. Teraz pytanie co jest odpowiedzialne za te wahania napięcia, alternator czy regulator?




Dokonałem teraz pomiarów, na przewodach R(Czerwony) i B/W(Czarny z żółtym paskiem)są to kable ładowania jeśli się nie mylę jest napięcie ok 14,4 V na biegu jałowym. Pomiędzy Przewodami Y(żółtymi) z alternatora jest ok 18,22v na biegu jałowym ok1500rpm przy dodaniu gazu rośnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2017, 23:24:15 wysłane przez Spleyt » Zapisane
iwan00
Sr. Member
****
Offline Offline

Wiadomości: 304



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 13, 2017, 12:52:13 »

odezwij sie na maila albo pw to ci serwisówkę podeślę, tam są wszystkie napięcia na regulatorze i alternatorze podane...
Zapisane
Spleyt
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 6


Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 19, 2017, 19:47:26 »

Jednak to chyba będzie wina regulatora napięcia czasami podaje 14,4v czasem 11,8.Będę skazany na kupno nowego...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2017, 19:53:50 wysłane przez Spleyt » Zapisane
ryshard
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 30



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 20, 2017, 12:21:16 »

U mnie to samo. Już przestałem się tym przejmować. Po wymianie akumulatora przez jakiś czas było dobrze. Stary akumulator mi rozwaliło od tych skoków.
Zapisane

Spleyt
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 6


Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 20, 2017, 14:28:20 »

Dokładnie wymieniłem na Wartę 8ah parę dni było okej i znów to samo, zamówiłem już używany, zobaczymy długo pociągnie.
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!