XF650 Freewind forum
Październik 18, 2017, 04:15:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Handbary  (Przeczytany 5805 razy)
0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.
grzegorz55
Full Member
***
Offline Offline

Wiadomości: 106


Zobacz profil Email
« : Maj 05, 2015, 12:25:09 »

Witajcie, gdzie można kupić handbary do Suzuki xf ?. W necie widziaÅ‚em tylko do Suzuki dr 650,  nie wiem czy one bÄ™dÄ… pasować. Możecie  podać jakieÅ› linki. Uśmiech
Zapisane
iwan00
Sr. Member
****
Offline Offline

Wiadomości: 304



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2015, 15:10:04 »

Handbary to raczej "uniwersalny sprzÄ™t" nie ma czegoÅ› takiego jak dedykowane pod konkretny motocykl. Musisz przymierzyć czy Ci podpasuje mocowanie i wyglÄ…d i jazda Uśmiech
Ja mam chyba takie:
http://acerbis-polska.iai-shop.com/product-pol-7086-Handbary-Rally-Brush-.html
plus dodatkowo podwyższenia.
Zapisane
grzegorz55
Full Member
***
Offline Offline

Wiadomości: 106


Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2015, 21:49:51 »

dziÄ™ki Uśmiech
Zapisane
LukXtreme
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 12



Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : Lipiec 25, 2015, 02:21:29 »

Jesli mogę to się podłączę żeby nie zakładac nowego wątku.

Czy takie wynalazki za 95 zeta http://allegro.pl/handbary-z-aluminiowym-rdzeniem-cr-yz-wr-ktm-te-i5251867729.html dadza radÄ™?  Co?

Czy lepiej dołożyc te kilkadziesiąt złotych do progripa? Czy te z bardziej markowymi logami sa jakoś wybitnie lepsze ..?

I pytanie nr dwa. Domyślam sie że przy montażu zdemtontowac ciężarki na stałe.
Zapisane

I ride alone â„¢
iwan00
Sr. Member
****
Offline Offline

Wiadomości: 304



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Lipiec 25, 2015, 18:57:09 »

ad.1 Zastanów się czy chcesz mieć z ALU rdzeniem bo w przypadku kraksy zamiast pęknąć połamie Ci pazury

ad.2 Ja mam ciężarki na zewnątrz handbarów normalnie
Zapisane
knott
Sr. Member
****
Offline Offline

Wiadomości: 265



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2015, 07:50:34 »

paznokci nie poÅ‚amiesz, co najwyżej nadgarstki zmiażdżysz.  Duży uśmiech Duży uśmiech

Takie osłony mają swoje wady i zalety,
ale z mojego doświadczenia zalet mają chyba więcej.
Przede wszystkim poza dłońmi chronią klamki
oraz pochłaniają pierwsze uderzenie zamiast kierownicy.
Potrafią się powyginać, potrafią czasami zablokować klamkę,
ale jak są z wytrzymałego materiału (i tworzywo i alu rdzeń i alu mocowania) to posłużą długo.
LukXtreme te które dałeś za przykład jakoś do mnie nie przemawiają,
podobne ma kolega i już przy dopasowaniu popękał plastik
a leśne gleby poniszczyły je w szybkim tempie.
Choć to też zależy od "używania", może Tobie wystarczą i będziesz chwalił.

Też będę niedługo kupował osłony,
prawdopodobnie wezmÄ™ same profile,
dam znać jak się będą spisywać
i na co je stać.

Zapisane
LukXtreme
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 12



Zobacz profil
« Odpowiedz #6 : Lipiec 27, 2015, 10:52:12 »

Dzięki za odpowiedzi.

Wady i zalety osłon bez i z rdzeniem przemyślałem już wcześniej i podzielam zdanie knotta.

Generalnie te z linka wyglądaja na kopię acerbisów pro. Jak sie teraz domyślam materiały użyte są/mogą być delikatnie pisząc gówniane a plastik bedzie jeszcze pękał z ostrymi krawędziami.

Na które Ty się zdecydowałeś, knott ?

Jakaś propozycja do 150 w porywach 200zł? Najlepiej z rdzeniem. Rally brush acerbisa które podrzucił iwan00 są git i jak na dobre osłony w cenie rally brush nie ma szans to jestem za nimi. Swoja drogą iwan00 montaz bez problemów/przeróbek?

PS.: wydaje mi sie ze przy fikołku tak samo można połamac nadgarstki w tych bez rdzenia.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2015, 11:23:19 wysłane przez LukXtreme » Zapisane

I ride alone â„¢
iwan00
Sr. Member
****
Offline Offline

Wiadomości: 304



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 27, 2015, 11:42:35 »

U mnie już były zamontowane ale wygląda że bez żadnych problemów, będę zmieniał kierę w najbliższym czasie bo pogieła się już od glebowania - co ciekawe handbary bez problemu to wszystko zniosły - to się przekonam jak jest z montażem na nowej kierze.
Zapisane
knott
Sr. Member
****
Offline Offline

Wiadomości: 265



Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 27, 2015, 12:48:40 »

kierę i riesery mam accel'a i bardzo sobie chwalę, zwłaszcza kierownicę,
więc raczej się skusze na http://allegro.pl/handbary-oslony-rak-aluminiowe-accel-enduro-atv-i5542052120.html
Listki nie będą pasowały do moda więc zostaną same profile.
Zapisane
Stirlitz
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 6


Zobacz profil
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 07, 2017, 17:52:34 »

Ja się dorzucę ze swoim pomysłem. ..może kogoś zainspiruję.
Handbary od BMW R1200S zanabyłem drogą kupna na alle za 100 zł. Do tego mocowania amelininowe, też z alle za 42 zł za dwie sztuki.


Aby je połączyć z motocyklem potrzebujemy sześciu śrub, dwóch podkładek o średnicy ciężarka z kierownicy i wiertarki, aby powiększyć dziurkę w handbarch.

Całość trzyma się solidnie, nie haczy o owiewkę przy maksymalnym skręcie i wygląda fajnie.

Te handbary nie mają wzmocnień metalowych, są duże i świetnie chronią przed wiatrem i deszczem, będą  idealne w połączeniu z grzanymi manetkami.

Jak wstawić poprawnie zdjęcia, bo moje chyba się nie wyświetlają?

P.S. jeżeli ktoś wie gdzie podłączyć grzane manetki,  w sensie gdzie podpiąć aby gasly razem z motocyklem to będę wdzięczny.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2017, 21:34:21 wysłane przez Stirlitz » Zapisane
Gofer81
Freewind Newbie
*
Offline Offline

Wiadomości: 7


Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 26, 2017, 10:28:08 »

W poprzednim moto podłączyłem pod światło pozycyjne. Bezpiecznik został ten sam, pobór mocy miałem 6w.
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines | Sitemap Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!